وي تصريح کرد :در نوشتههايي از يک نويسنده يوناني به نام« ايزيدور خاراکسي» در فاصله شهري به نام کمبادنه(کرمانشاه امروزي) و کنگوبار(کنگاور امروزي) به شهري به نام بگستانه اشاره شده است.
عليبيگي اظهار داشت: اين نويسنده در توصيف اين شهر تمام جزئيات را در نظر گرفته است. اين توصيفها به قدري واضح و دقيق است که ميتوان به دنبال اين شهر گشت.
اين کارشناس ارشد باستانشناسي گفت: مورخ در نوشتههاي خود اين شهر را در دامنه کوهي معرفي ميکند که مجسمهاي از سميراميس در پاي آن کوه قرار دارد.
وي افزود: با توجه به اين که 79 محوطه از دوره اشکاني در دشت بيستون وجود دارد و با در نظر گرفتن مولفههايي که نويسنده يوناني از بگستانه ارائه کرده است، بايد در حد فاصل کرمانشاه و کنگاور به دنبال اين شهر گشت.
عليبيگي عنوان کرد: مطالعات نشان ميدهد تنها محوطه باستاني که ميتواند گزينه خوبي براي محل اين شهر باشد محوطه دامنه پارتي است، چرا که اين محوطه بالغ بر45 تا 50 هکتار وسعت دارد و در دامنه کوه بيستون واقع شده است.
به گزارش ميراث آريا وي يادآور شد: از ديگر دلايلي که ميتوان براي اثبات اين گمانهزني به آن اشاره کرد، وجود نقشبرجستهاي از داريوش هخامنشي است که مورخان قرون 3 و1 قبل از ميلاد از آن به عنوان نقش سميراميس ياد ميکردند.
اين کارشناس باستانشناسي تصريح کرد: محوطه پارتي بزرگترين استقرار دوره اشکاني است و تمام بقاياي کاوش در اين منطقه نيز به دوره اشکاني مربوط ميشود.
/119
انتهای پیام/